Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 16, 2008

Werkzaamheden langs de Europalaan in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Volgende week zullen werkzaamheden worden opgestart langs de Europalaan in Kaatsheuvel. Voor en achter de geluidswal staan moeraseiken. Deze bomen staan te dicht op elkaar geplant. In deze laan zal een dunning worden uitgevoerd. Aan de overzijde van de Europalaan, tussen de Horst en de ingang van De Efteling, wordt ook in de moeraseiken gedund. De onderbegroeiing wordt aan deze zijde gerooid en weer opnieuw ingeplant met Rododendrons. De bomen die aan de Eftelingzijde moeten wijken worden verplant naar het terrein van De Efteling.
De dunning heeft als doel de overblijvende bomen meer groeiruimte te geven. In totaliteit worden 76 eiken verwijderd waarvan er waarschijnlijk 28 van worden verplant.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

20-9-2007
Kapvergunningen 20070920

Verleende vergunning voor:

Kaatsheuvel
· Het kappen van 2671 bomen op het perceel van de Efteling in verband met het realiseren van het project Bosrijk*;
· Het kappen van 1 Conifeer in de achtertuin op het perceel aan de Berndijksestraat 11;
· Het kappen van 3 Essen aan de Bevrijdingsweg;
· Het kappen van 76 Moeras Eiken aan de Europalaan;
· Het kappen van 9 Berken, 17 Amerikaanse Eiken en 1 Zomer Eik in het bosje gelegen tussen de Rabobank en de Prinses Margrietstraat.

* Aan deze kapvergunning is een herplantplicht verbonden. Deze natuurcompensatie is omschreven in het wijzigingsplan “BP-Buitengebied Loon op Zand 1997 (wijzigingsplan Efteling verblijfsrecreatie en natuur)”, artikel 11 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Dit vastgestelde wijzigingsplan ligt tot en met vrijdag 19 oktober 2007 ter inzage bij de balie Openbare Ruimte in de gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 in Kaatsheuvel.

De Moer
· Het kappen van 1 Conifeer in de voortuin op het perceel aan de Middelstraat 39A.

Deze kapvergunningen zijn verleend op basis van hoofdstuk 4, afdeling 5 van de A.P.V.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de publicatiedatum een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Aan de vergunningen is de voorwaarde verbonden dat de kapwerkzaamheden in ieder geval niet vóór vrijdag 2 november 2007 mogen plaatsvinden. Indien voor deze datum een bezwaarschrift wordt ingediend, moet de beslissing daarop worden afgewacht.

16 januari, 2008  

Een reactie posten

<< Home