Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, januari 13, 2008

Drogisterij en parfumerie De Kort laat stukje historie achter in Kaatsheuvel


door Jan in ‘t Groen

KAATSHEUVEL - Drogisterij en Parfumerie De Kort in de Hoofstraat in Kaatsheuvel gaat dicht. De eigenaren Tjeu en Margo de Kort hebben besloten om per 1 maart de deuren te sluiten. Tjeu en Margo de Kort moeten hun drogisterij en parfumerie in Kaatsheu­vel sluiten.
Inmiddels is de opheffingsuitverkoop begonnen. "We waren tóch al van plan om over een paar jaar te stoppen, maar door mijn ziekte zijn we genoodzaakt om nu al te gaan sluiten", vertelt Tjeu (59), die meer dan 30 jaar de zaak samen met zijn vrouw heeft gerund.

De winkel kent een rijke historie en vierde in 1998 het 100-jarig bestaan. "In 1898 begonnen de gezusters Wagemakers hier een drogisterij. Ze verkochten er ook nog wijn bij", vertelt Tjeu. In de jaren vijftig is de zaak overgenomen door Wim en Franc Musters-Vloemans. Die hadden een drogisterij en een optiek. Zij zetten de zaak voort onder de naam De Gouden Vijzel. De optiekzaak is later afgescheiden. In 1977 nam Tjeu, na een fikse avondstudie in Bilthoven, de drogisterij over van zijn oom Wim Musters. "We hebben in de loop der jaren een behoorlijke klantenkring opgebouwd en we hebben het altijd graag gedaan". Hij en zijn vrouw zijn de trouwe klanten dankbaar. "Maar de ziekte heeft het stoppen versneld", klinkt het haast verontschuldigend. Het pand is inmiddels verkocht. Wat de nieuwe eigenaar ermee gaat doen, is nog niet bekend. In elk geval verdwijnt er weer een stukje historie uit het centrum van Kaatsheuvel. "We hopen nu wat meer tijd voor onszelf en de kleinkinderen te krijgen en hopen nog wat te kunnen gaan genieten."

1 Comments:

Blogger janb said...

Jammer, weer zo'n goeie oude dorpswinkel weg. Blijven er dan alleen maar multinationals over ?

15 januari, 2008  

Een reactie posten

<< Home