Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 11, 2008

Zendmachtiging en subsidie voor regio-omroep RTV

Kaatsheuvel - De gemeente Loon op Zand staat niet onwelwillend tegenover subsidiering van de regio-omroep RTV Midden Brabant. Dit bleek donderdagavond tijdens de raadscommissievergadering ABZVB waarin de fractievoorzitters van de politieke partijen zitting hebben. Omdat er geen zendmachtigingaanvraag binnen gekomen was van de Loonse omroep LTV-3 hoefden de commissieleden zich alleen maar uit te spreken over de aanvraag van RTV. Nadat de voorzitter van RTV, René Peters ingesproken had zagen de fractievoorzitters geen beren op de weg en stonden ze achter het verstrekken van een zendmachtigingaanvraag aan RTV. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het advies van de commissie.

Ook bleken de politieke partijen geen problemen te hebben met een subsidiebijdrage van 8.500 euro voor de regio-omroep. Volgens E.Coolegem(LLoZ) kan RTV nooit waarmaken wat de gemeente vraagt. “De professionaliteit van omroep Brabant is door deze zender niet haalbaar”. Ze bepleitte het inkopen van zendtijd. Peter Flohr (PvdA) wilde graag weten wat de gemeente terugkrijgt voor de geldelijke bijdrage en Herman van Gulik (CDA) pleitte voor het lokale karakter van de zender. “Peters heeft neergelegd wat ze voorhebben. Dat spreekt mij aan en wij zien de lokale invulling goedkomen. De VVD was blij dat Peters in zijn betoog met name het lokale karakter benadrukte. “Maar RTV wil vooralsnog grote evenementen gaan uitzenden zoals de 80 van de Langstraat en Waalwijk Modestad. Maar de burger is gebaat bij een uitzending van een toneelvereniging en de mening van de man in de straat. Daar krijg je de mensen mee aan de televisie”, aldus Jacky Smit. Voorzitter Peters was tevreden en tevens verbaast over de politieke omslag. “Ik weet niet waar het aan te danken hebben want tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst hoorde ik alleen maar negatieve geluiden. Ik ben heel blij met het positieve geluid uit de commissie’, aldus de voorzitter.