Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 10, 2008

Verzet Willibrordusstraat Loon op Zand

LOON OP ZAND - Bewoners van de Willibrodusstraat zijn tegen het nieuwe plan van de gemeente Loon op Zand en Casade Woondiensten op het terrein in de straat. Dit bleek dinsdag tijdens de raadscommissievergadering Openbare Ruimte.

Bewoner Henk Bruurs overhandigde de voorzitter een lijst met 32 handtekeningen van bewoners. Ook bewoner Cees van Leeuwen uitte zijn bezwaren tegen het nieuwe bouwplan. De gemeente wil de grond verkopen aan Casade. Deze stichting wil op het terrein 8 grondgebonden woningen, 9 grondgebonden levensloopbestendige woningen en 17 seniorenappartementen bouwen.

In het plan zitten 60 parkeerplaatsen. Volgens de insprekers is dat veel te weinig en parkeren nu de bewoners van de Hoge Steenweg, Mgr. Coomansstraat, Gerlachusstraat en Willibrordusstraat op het terrein aan de Willibrordusstraat omdat er onvoldoende parkeergelegenheid is het dorp.

De bewoners hechten aan de huidige industriebestemming. "We zien liever dat er zich een bedrijf vestigt met daaromheen parkeerplaatsen, een achterom voor de omwonenden en een speelplaats voor kinderen en uitlaatplaats voor honden", aldus Bruurs.

"Het feit dat de grond al bijna verkocht is aan Casade laat weer zien dat naar de omwonenden niet wordt geluisterd."

Van Leeuwen is vooral teleurgesteld in wethouders Bisselink en Aussems (Gemeentebelangen): "Nog geen negen maanden geleden hebben ze toegezegd ons volledig op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Nu krijgen we van Casade een compleet plan te zien."

Aussems erkent dat hij die belofte heeft gedaan, maar volgens hem ligt het traject nog bij Casade. "Ik ben bereid de mensen persoonlijk te woord te staan." Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) zijn de bewoners te snel geweest met hun actie. "We willen slechts een voorbereidingbesluit nemen. Het nieuwe plan komt ter inzage en dan kan iedereen een zienswijze of bezwaar indienden."

De commissieleden drongen er bij het college op aan om vooral goed te communiceren met de bewoners

Bron: Brabants Dagblad: Auteur Jan in 't Groen