Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 10, 2008

Enquête klanten van WMO

Kaatsheuvel - De gemeente Loon op Zand gaat een klanttevredenheidsonderzoek houden onder gebruikers van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Een jaarlijks onderzoek onder de klanten is een wettelijke verplichting. Loon op Zand heeft nu voor een telefonische enquête onder ongeveer driehonderd gebruikers gekozen. Die gaat in februari plaatsvinden. De uitkomsten kunnen verbeterpunten opleveren.

De WMO is een jaar geleden in werking getreden. De wet heeft betrekking op voorzieningen voor mensen met een beperking en op het breed terrein van welzijnsactiviteiten. Doel is het vergroten van de maatschappelijke participatie. Omdat Loon op Zand een voorzichtige start met de WMO heeft gemaakt, beperkt de enquête zich tot individuele hulpvragers zoals voor huishoudelijke hulp of woningaanpassing. Ook bij het onderzoek betrokken wordt het participatiepanel WMO, bestaande uit vertegenwoordigers van instanties die iets met het WMO-werkgebied te maken hebben.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Tineke Lauerse