Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 10, 2008

Ruim duizend rashonden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Ontmoetingscentrum De Werft in Kaatsheuvel is zaterdag en zondag het toneel van het Brabants Rashondenfestival. Meer dan duizend deelnemers hebben zich gemeld voor deze 28e editie van het festival om te strijden om de titel van Clubmatch-winnaar 2008.

Internationale keurmeesters beoordelen de honden. Bij de deelnemende honden zijn bekende rassen, maar ook meer exotische zoals de berghond van de Maremmen, de Polski Owczarek Nizinny en de Ovtcharka uit Centraal-Aziƫ. Er zijn verschillende shows, zoals de kind-hond-show die beide dagen rond 15.30 uur begint. Het festival wordt zondag afgesloten met de verkiezing van de Best in Show-hond. De shows en keuringen beginnen beide dagen 10.00 uur. De toegang 2,50 euro, kinderen en senioren betalen de helft.