Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 10, 2008

Mecom probeert onrust te sussen

Door: Dolf Rogmans

De Europese uitgever van regionale dagbladen waaronder het Brabants dagblad, Mecom, probeert onrust onder beleggers te sussen. De uitgever gaf donderdag 10 januari een extra telichting op eerder verschafte informatie aan beleggers.

Beleggers reageerden dinsdag 8 januari door direct het aandeel Mecom van de hand te doen. De koers kelderde naar 33 pence. In juli vorig jaar kostte een aandeel Mecom nog 97 pence.
Beleggers schrokken van de hogere kosten voor rente en afschrijvingen. Analisten verlaagden daarop hun winstverwachtingen voor 2008. Er is onder meer twijfel over de kosten en de snelheid van enkele reorganisaties die Mecom wil uitvoeren om overgenomen dagbladbedrijven te integreren in de groep. In Nederland voegt Mecom in de komende zes maanden Media Groep Limburg en Wegener samen.
Naar het nu lijkt, hebben beleggers uitlatingen van de financiƫle topman Keith Allen tijdens een telefonische persconferentie erg negatief uitgelegd. In de extra verklaring van 10 januari zegt Mecom voor dit jaar rekening te houden met een afschrijving van 55 miljoen pond en rentelasten van 40 miljoen pond, cijfers die eerder niet bekend werden gemaakt.
Ook vertelt het bedrijf nogmaals dat het huis-aan-huisblad De Trompetter wordt verkocht op last van de mededingingsautoriteit NMa. In Engeland was de indruk ontstaan dat een van de net aangekochte dagbladen alweer verkocht zou worden.
Verder hebben vier topmannen van het bedrijf, onder wie de hoogste baas David Montgomery, van de gelegenheid gebruik gemaakt om goedkoop aandelen in te kopen.

Bron: De Journalist