Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 11, 2008

Kippenhok Mandemakers voor bestuursrechter

BREDA - In de kwestie rond het illegaal gebouwde kippenhok van Ben Mandemakers beroept de gemeente Loon op Zand zich onterecht op een bestemmingsplan dat nog niet is vastgesteld. Dat pleitte mr. F. Vossen gisteren bij de rechtbank namens zijn cliƫnt A. Maijers.

De bekende keukenmagnaat Mandemakers heeft in 2003 een kippenhok van zo'n 20 vierkante meter bij zijn woning aan de Rechtvaart in Kaatsheuvel geplaatst. Hij deed dat zonder vergunning. In 2007 heeft de gemeente alsnog een bouwvergunning verstrekt.

Maijers is daartegen in bezwaar gegaan. Hij is samen met zijn buurman M. van Kuijk van mening dat hun belangen worden geschaad, omdat zij rechtstreeks op het dierenverblijf uitkijken. Bovendien denken de twee dat het bestemmingsplan in voorbereiding, waar de bouwvergunning op vooruitloopt, er nooit zal komen. Ze verwachten dat de provincie het plan niet zal goedkeuren.

De bezwaren van de omwonenden zijn ongegrond verklaard, want de gemeente vindt dat het kippenhok wel degelijk past binnen het toekomstige bestemmingsplan. Ook worden de belangen van Maijers en Van Kuijk niet geschaad door de bouwvergunning, meent Loon op Zand.

Bron; brabants Dagblad