Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 15, 2008

Loon op Zand geeft geld aan de Derde Wereld

KAATSHEUVEL - Zes projecten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking krijgen ieder 294 euro subsidie van de gemeente Loon op Zand. Het voor 2007 beschikbare bedrag bedroeg 1275 euro waaraan het budget voor noodhulp van 489 euro is toegevoegd. Daarop is in 2007 geen aanspraak gemaakt.

De indieners van de gesubsidieerde projecten zijn stichting De Moer Wereldwijd, stichting Langtang Children Home, MOV parochie Kaatsheuvel-Centrum, MOV Kaatsheuvel-West, stichting Vrienden van Antoon van Noije en NGO Independant Nursery Schools.

Criteria om voor een gemeentelijke bijdrage in aanmerking te komen zijn onder meer dat de Loonse bevolking hoort van de problematiek in het ontwikkelingsland en ook kan bijdragen in de hulpverlening. De projecten moeten zich richten op de armste bevolkingsgroepen in het ontwikkelingsland die zelf zoveel mogelijk bij de uitvoering van het project worden betrokken. De bedoeling is dat het project hun zelfredzaamheid en de werkgelegenheid ter plaatste bevordert waardoor de leefsituatie blijvend wordt verbeterd.

Een project van MOV parochie Kaatsheuvel-Oost voldeed niet aan de criteria en kreeg daarom niets.

Bron: Brabant Dagblad : Tineke Louwerse

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

dat ze maar meer subsidie geven aan stichtingen die met de mensen uit de gemeente te maken hebben!

15 januari, 2008  

Een reactie posten

<< Home