Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 16, 2008

Harrie Slinger en Big M. doen bij L’Araingée Kaatsheuvel oude tijden herleven



Kaatsheuvel – Op 15 maart aanstaande organiseert het bestuur van soos L’Araingée een reünie voor de soosgangers van de kinkenpolder in Chalet Fontaine. Zeven honderd ouderenjongeren zijn aangeschreven. De respons wordt geschat op 90%.

De generatie van 45 tot 55 jaar is opgegroeid met de Kinkenpolder als Jeugdhonk. De houten blokhut die aan de rand van de parkeerplaatsen van de Efteling stond, herbergde ondermeer de scouting, een drietal soosactiviteiten en een handenarbeidgroep. Soos L’Araingée had leeftijdgroep vanaf 18 jaar aan zich verbonden. Een succesformule, totdat in 1986 het noodlot toesloeg en het “home” in vlammen opging. Sommige bestuursleden van vroeger weten zeker dat het honk aangestoken is door wie. “Maar het heeft geen zin om nu daar nog op terug te komen” vertelt Geert Pepping(50). Samen met Wim Aussems (49),Jules Oosterwaal(47), Jos van der Linden(51)en Henri van Boxtel(47)is hij verantwoordelijk voor de reünie die op 15 maart gehouden wordt. “We hebben zevenhonderd uitnodigingen verzonden en we verwachten een respons van 90%”, aldus Aussems. Hij herinnert zich precies hoe hij ledenlijsten uit het pand haalde. “Ik heb de natte zooi eruit getrokken en heb de lijsten kunnen redden en we hebben de adressen kunnen achterhalen”. Volgens de organisatoren zijn de meeste soosbezoekers van toen nu rond de vijftig. Aussems: “Ik weet nog dat we Drukwerk, een onbekende band geboekt hadden voor 700 gulden. Toen “Je loog te gen mij”, uitkwam en een nummer één hit werd hadden we een koopje. Harrie Slinger is de hoofdgast op 15 maart. Samen met Big Michiel(Dingemans) neemt hij de muziek voor zij rekening. Het bestuur van Stichting Jeugdbelangen en beheerder Willem Paapen zij uitgenodigd als eregast. Volgens Aussems is de Kinkenpolder het fundament van wat het dorp nu nog is. “Ui het feit dat mensen massaal naar de reünie blijven komen blijkt wel dat er een behoefte is aan de tijd van vroeger. “Het is jammer dat die ontmoetingsplekken die er destijds jaren verdwenen zijn. Wij draaiden elke week waardoor continuïteit geboden werd. Jammer dat het er nu niet meer is. Daardoor gaat het dorpse karakter verloren”.