Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 16, 2008

Al vier inbraken in jaar tijd bij clubhuis scouting Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Als de kosten niet zo hoog waren, zou het bestuur van scouting Martin Luther King uit Kaatsheuvel in het clubgebouw De Bosvaert meteen een professionele alarminstallatie met doorschakeling naar een meldkamer laten aanleggen.

Onlangs werd het gebouw voor de vierde keer in nog geen jaar tijd bezocht door inbrekers. De laatste keer bestond de schade vooral uit vier ingetrapte deuren. "Geld en waardevolle spullen die goed te verhandelen zijn, laten we niet meer in het gebouw achter", zegt penningmeester Ben van de Linden. Bij de eerste inbraak werd volgens hem voor 10.000 euro meegenomen en vernield. De buit bestond toen onder meer uit geld, zaklampen, computers, kompassen en discomaterialen. Voor tenten en bijvoorbeeld kookgerei hebben de inbrekers gegeen interesse.

Het vermoeden bestaat dat het steeds om dezelfde daders gaat. Ondanks dat het gebouw ondertussen was beveiligd met camera's, bleken door een slechte kwaliteit de beelden van de laatste inbraak onbruikbaar te zijn. De apparatuur is volgens Van de Linden nu vervangen. Maar liever schaft hij een alarminstallatie of rolluiken aan. Nieuw dik glas bleek de afgelopen twee keer de inbrekers ook niet tegen te houden en werd ingeslagen. Hij wordt er moedeloos van maar vreest dat bij nog meer inbraken de verzekering eisen gaat stellen met betrekking tot een dure beveiliging.

Bij de peuterspeelzaal die ook in De Bosvaert is gehuisvest, is de schade volgens een woordvoerster veel beperkter en bestaat vooral uit een paar vernielde deuren.