Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 02, 2008

Lama's in op opleiding in Kaatsheuvel zijn er klaar voor

 
Posted by Picasa


Kinderen verzorgen zelf de PR voor hun uitvoering.

Kaatsheuvel – Na meer dan een half jaar repeteren en heel veel plezier gaan de ‘Lama’s in opleiding’ van Tejater Spot de planken op. De groep kinderen van 8 tot 12 jaar wil hun improvisatietalent aan het publiek tonen. De voorstellingen zullen een interactie worden tussen spelers en publiek. “Het publiek zal zeker niet stilzitten”, merkt Sterre van Wezel(8)op. De kinderen kunnen niet wachten om op hun vaste repetitieavond in De Rode Loper al wat van de voorstelling te laten zien. Nadat het publiek (in dit geval de leden), op muziek van de echte Lama’s opgewarmd is neemt Marieke Jansen plaats achter een tafel. “Wie kent een dier met een handicap?”, vraag ze aan de andere leden die in luxe vliegtuigstoelen zitten. “Een scheetlatende kangoeroe”, roept iemand. Benthe Klijn (11) en Sterre van Wezel komen binnen. Marieke improviseert net zo lang totdat de twee anderen het antwoord raden. Dan klinkt er een medley van Guus Meewis uit de luidsprekers. De tekst wordt op een geheel eigen wijze met stralende gezichtjes uitgebeeld. Bij het slotlied wordt geoefend hoe ze het publiek helemaal mee kunnen slepen met hun improvisaties. “Dit is hartstikke leuk om te doen”, vertelt Marieke. Ze heeft bijna alle afleveringen van de Lama’s op dvd. Sterre van Wezel is nog te jong om te mogen kijken maar iemand heeft daar een oplossing voor gevonden: “Ik kijk altijd op Youtube”,roept Pim Bruurmijn. Volgens regisseuse Karin Klerkx, die op de achtergrond blijft, is het moeilijk om iedereen aan zijn/haar trekken te laten komen: “We hebben een groepje ervaren Lama’s maar de echte jonkies zijn nog niet zover. Maar toch moeten ze het gevoel hebben dat ze compleet meedraaien”. Opmerkelijk is dat de leden zelf de PR verzorgen. Ze moeten twee keer 125 mensen in de zaal krijgen, dan trakteert de regisseur!” De vooruitzichten zijn goed. De voorstelling is in elk geval verfrissend en ontwapenend.

De lama’s in opleiding is te zien op 17 februari in de Werft en op 2 maart in de Wetering in Loon op Zand Aanvang 15.00 uur. Entree 6 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Na deze voorstelling gezien te hebben in de Werft kan ik iedereen aanraden die van actief toneelspel houdt dit te gaan zien in de Wetering te Loon op Zand.
De Lama's in opleiding hebben laten zien hoe goed zij kunnen improviseren en met het publiek kunnen spelen.
Lama's in opleiding geweldig gedaan, toi toi toi voor de voorstelling in de Wetering.

19 februari, 2008  

Een reactie posten

<< Home