Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 01, 2008

Loon op Zand start met Lokaal Toeristische Adviesraad

De gemeenteraad heeft op 24 januari jl. de Startnotitie Recreatie en Toerisme vastgesteld. Hierin wordt de basis gelegd voor een samenwerking tussen de gemeente, recreatieve ondernemers en (belangen)organisaties op het gebied van toerisme en recreatie. Deze partijen worden uitgenodigd om op 27 februari a.s. mee te denken over de oprichting van een Lokaal Toeristische Adviesraad. Tijdens een informatie- en discussiebijeenkomst kunnen zij hierover met de gemeente en met elkaar van gedachte wisselen.

Startnotitie Recreatie en Toerisme
De afgelopen maanden is binnen de gemeente Loon op Zand gewerkt aan de Startnotitie Recreatie en Toerisme. In de raadsvergadering van 24 januari jl. is deze starnotitie vastgesteld door de gemeenteraad. Met de notitie, waarin onder meer de aanpak en het tijdspad om te komen tot een gezamenlijke visie en een gezamenlijk maatregelenpakket uiteen worden gezet, wordt de basis gelegd voor een versterkte samenwerking tussen de gemeente en ondernemers.
Samenwerking tussen overheid en ondernemers is gewenst ten behoeve van een goede visieontwikkeling. Ook als het gaat om projecten, evenementen, promotie en afstemming op het gebied van recreatie en toerisme is deze samenwerking van belang.

Informatiebijeenkomst
Op 27 februari a.s. wordt een informatie- en discussiebijeenkomst georganiseerd in het gemeentekantoor te Kaatsheuvel. Tijdens deze avond zal aan de hand van de Startnotitie Recreatie en Toerisme worden toegelicht wat de gemeente op toeristisch-recreatief vlak van plan is in 2008. Met de aanwezigen wordt van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen overheid en ondernemers en ondernemers onderling, en over de oprichting van een Lokaal Toeristische Adviesraad (LTA).
Voor de bijeenkomst zijn alle recreatieve ondernemers binnen de gemeente Loon op Zand en daarnaast verschillende (belangen)organisaties op het gebied van recreatie en toerisme uitgenodigd. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van de bijeenkomst, maar om wat voor reden dan ook, geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen contact opnemen met Eefje van Daesdonk, beleidsmedewerker recreatie en toerisme. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0416 – 289 165 of via e-mail e.vandaesdonk@loonopzand.nl