Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 14, 2008

'Mall raakt planning N261'

LOON OP ZAND - De komst van een mega shopping mall in Tilburg kan mogelijk vertraging opleveren voor de ombouw van de N261 tot snelweg. Dat zegt wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen, verkeer en vervoer) van de gemeente Loon op Zand.

De verwachting is dat door de komst van de mall ook het verkeer van Waalwijk naar Tilburg toeneemt, waardoor er nieuwe verkeersprognoses op de Midden-Brabantweg losgelaten moeten worden. Of die nieuwe aanpassingen aan de weg tot gevolg hebben, is nu nog niet te overzien.

De voorbereidingen voor de ombouw van de weg liggen volgens Bisselink nog op schema. In 2010 starten de werkzaamheden. Eerder kan niet omdat het bestemmingsplan nog aangepast moet worden en er moeten nog gronden worden aangekocht. Er is 25 hectare natuurcompensatie nodig. Dat gaat op grondgebied van Haaren en Heusden gebeuren, het gebied Giersbergen-De Margriet.

Om van de N261 tussen Waalwijk en Loon op Zand een autoweg te maken, wordt de weg geheel voorzien van ongelijkvloerse kruisingen.

De aansluiting van de Hoge Steenweg in Loon op Zand wordt afgesloten. Volgens Bisselink blijft daar het fietstunneltje onder de N261 bestaan. Het zal zelfs meer worden gebruikt omdat er nu aan beide zijden een bushalte komt. "Het tunneltje moet sociaal veiliger worden. Hoe dat gaat gebeuren, wordt nog bekeken. Het aanbrengen van extra maatregelen zoals bewakingscamera's valt binnen het budget van het project. Het onderhoud daarna komt echter op het bordje van de gemeente", aldus Bisselink. Door de afsluiting van de Hoge Steenweg moet er ook het een en ander in Loon op Zand worden aangepast. Bisselink verwacht dat de provincie gaat bijdragen in die kosten maar heeft nog geen toezegging.

De Efteling heeft volgens Bisselink een alternatief voorstel voor de aansluiting op de Europalaan. Maar beide partijen willen niet zeggen hoe dat eruit ziet voordat het op 12 maart wordt besproken.