Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 18, 2008

Gemeente neemt deel aan Boomfeestdag

De gemeente Loon op Zand doet ook dit jaar mee aan de Nationale boomfeestdag, georganiseerd door Stichting Nationale Boomfeestdag.

Wethouder Bisselink geeft op woensdag 19 maart 2008 om 10.00 uur het startschot, waarna hij symbolisch een struik plant nabij de nieuwe Brandweerkazerne van Kaatsheuvel. Na het startsein beginnen de kinderen uit groep 6 van basisschool 'De Touwladder' met het planten van struiken en heesters aan de Dodenauweg te Kaatsheuvel.
Behalve aan de Dodenauweg, worden ook aan het Dr. Ariënsplein in Kaatsheuvel vanaf 10.00 uur struiken en bomen geplant. Hier zijn het de kinderen van basisschool 'De Vaert' die actief gaan planten. De ochtend wordt afgesloten in Loon op Zand, waar vanaf 10.30 uur kinderen uit groep 5/6 van basisschool De Vlinderboom de struiken planten. De bomen en heesters worden geplant in straten die net zijn geherstructureerd of in straten waar momenteel weinig groen aanwezig is. Omdat de gemeente Loon op Zand het milieu een warm hart toedraagt, biedt zij de scholen het lespakket ‘Bomen en spelen’ voor de midden- en bovenbouw aan.
Doel van de Boomfeestdag is 'kinderen bewust te maken van de functie van bomen'. Kinderen van de basisscholen gaan in hun eigen woonwijk aan de slag om hun eigen plekje te creëren. De gemeente werkt er natuurlijk graag aan mee om ook die bewustwording ook onder de kinderen én de overige inwoners van Loon op Zand te vergroten.