Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 15, 2008

Van Loon krijgt nul op rekest

LOON OP ZAND; - Er mogen geen (zorg)appartementen komen bij manege en horecabedrijf Van Loon in Loon op Zand.

B. en W. wijzen het verzoek af omdat er al sprake is van een overschot aan appartementen in de gemeente. "De bouw van appartementen is dus in de kernen al ongewenst. Het buitengebied is zeker geen plaats voor appartementengebouwen. Bovendien zal de provincie er ook geen toestemming voor geven", stelt wethouder Hans Waijers (CDA, ruimtelijke ordening).

B. en W. hadden eerder wel ingestemd met de komst van hotelkamers bij Van Loon. "Maar de eigenaar geeft nu te kennen dat dit plan voor hem niet rendabel is", aldus Waijers. Jan van Loon wil maar summier reageren omdat hij nog met B. en W. in overleg wil: "Het gaat om een gedeeltelijke vervanging van de hotelkamers door appartementen, die ook voor de verhuur aan toeristen zijn bestemd. We willen de appartementen ook geschikt maken voor mensen met een handicap. Met de zorgappartementen erbij verwacht ik dat de spreiding van de bezoekers aan mijn bedrijf erop vooruitgaat. Het gaat dus zeker niet om appartementen voor permanente bewoning", verzekert Van Loon.

Van Loon wil ook parkeervoorzieningen realiseren van waaruit het achterliggende natuurgebied te bereiken is.

"Maar volgens de provincie moet een te ontwikkelen recreatieve poort slechts een ingang van een natuurgebied zijn waar de bezoeker de auto kan parkeren. Bij een poort ligt altijd een horecavoorziening maar er horen geen grootschalige ontwikkelingen bij zoals zorgappartementen", aldus wethouder Waijers.

Bron: Brabants Dagblad: Door Tineke Louwerse