Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 13, 2008

Recordinzet recherche Midden- en West-Brabant

De politie Midden- en West-Brabant heeft de hulp ingeroepen van rechercheurs uit heel Zuid-Nederland voor de vijf grote onderzoeken waarmee het korps in nog geen maand is geconfronteerd. Zeker 140 rechercheurs zijn bezig met de vijf ernstige en opzienbarende zaken, meldde een woordvoerster donderdag namens de korpsleiding. „We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt."

De dood van twee kinderen in Roosendaal in februari en de jacht op hun vader vergt waarschijnlijk de meeste capaciteit. Veertig rechercheurs zijn bezig met de zaak. Deze week kreeg de politie te maken met nog twee ernstige delicten. In Tilburg werd dinsdagavond een man doodgeschoten in zijn auto, een vrouw raakte lichtgewond. De schutter is weliswaar bekend maar nog niet opgespoord. Woensdagochtend werd in Oosterhout het lijkje gevonden van een pasgeboren baby.

Vorige week werd in het buitengebied van Tilburg een zwaargewonde man gevonden die korte tijd later overleed. De Tilburger bleek door het hoofd geschoten. Sinds 21 februari is het Brabantse korps bovendien druk met de dode persoon die werd gevonden in een grenswoning in Baarle-Nassau. De identiteit van het slachtoffer staat nog steeds niet definitief vast.

Elk zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) telt minimaal 25 rechercheurs, somt het korps op. Ondersteunende diensten worden dan nog niet meegeteld.

Volgens de woordvoerster van het korps worden aangiften van kleinere delicten nog steeds opgenomen. Het kan echter gebeuren dat inbraken minder aandacht krijgen. „We moeten prioriteiten stellen.”