Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 15, 2008

Vers en eerlijk eten bij “de Landereijen”. in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Vandaag opent restaurant de Landereije haar deuren. Het restaurant is gevestigd achter de Joremeinshoeve aan de Lage Zandschel 1 en biedt plaats aan veertig gasten. “We hebben het ruim opgezet en we willen dat de mensen een avondje lekker komen tafelen. En dat mag best vier uur duren. Onthaasten is troef”, vertelt gastvrouw Enid Koot. Koks Wietske Kempff en Michael Somers willen zich onderscheiden door de gast ambachtelijk bereide gerechten te serveren. Ook voor vegetariërs biedt de kaart een ruime keuze. “Door de samenwerking met de boeren in de regio willen we diervriendelijk vlees en groenten zonder bestrijdingsmiddelen of biologische groenten serveren, waardoor de smaak en de kwaliteit gegarandeerd is”, vertelt Somers. “Wij kunnen bij wijze van spreken elke week een koe aanwijzen die we een week later in onze koelcel willen hebben”. De uitbaters hebben bewust gezocht naar een leveranciers die puur vlees levert. “De gasten vinden het naar vroeger smaken, zoals oma het eten vroeger klaarmaakte”, vertelt Koot. De groenten komen vers uit de kas van de buren, gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen. Omdat er groot ingekocht wordt liggen de prijzen van de grote kaart op een gemiddeld niveau. En zelfs als kinderen frietjes willen met een frikadel is dat mogelijk. www.delandereijen.nl