Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, maart 16, 2008

landbouwgrond Kaatsheuvel verpacht

LOON OP ZAND - B. en W. van Loon op Zand gaan de bijna twintig hectare landbouwgrond die de gemeente in eigendom heeft voortaan verpachten met jaarcontracten. Indien de grond nodig is voor toekomstige ontwikkelingen, kan er snel over worden beschikt.

Zo ligt er een perceel op de Kets West II waar een bedrijventerrein moet komen.

De grond is verdeeld over bijna tien percelen die verspreid over de gehele gemeente liggen, waaronder een perceel tegenover het politiebureau en een op de hoek van de Erasstraat met de Sweenstraat. Een tweetal percelen bevindt zich op grondgebied van Waalwijk.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) is de provincie geïnteresseerd in die grond. Ze zou die nodig hebben voor een grondruil met een kweker die voor de N261 grond moet afstaan. "Dat speelt niet voor volgend jaar, maar dan moet er wel een goede deal met de provincie Noord-Brabant gesloten kunnen worden," aldus Waijers.