Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 12, 2008

Bedrijf plaatst gouden kei

Afgelopen nacht plaatste het een zesde steen in Tilburg. Maar daarmee is de oplossing van het raadsel nog geen stap dichterbij.
Renders liet gisteren aan het einde van de middag weten dat het achter de bezorging van de keien zit. Het bedrijf doet dat voor een 'opdrachtgever' die anoniem blijft. Afgelopen nacht legde het weer een steen neer, nu voor het flatgebouw Koningsvoorde aan de Tilburgse Generaal Smutslaan.

De bezorging van de kei vond plaats onder grote belangstelling van de pers. Die was daar speciaal voor uitgenodigd. Daarmee haakte de opdrachtgever slim in op het feit dat de redactie van het Brabants Dagblad achter de identiteit van de Riethovense bezorger was gekomen. De krant kreeg eerder deze week een dvd toegespeeld, waarop is te zien hoe de derde gouden kei vorige week zaterdag werd bezorgd aan de Nieuwlandstraat in Tilburg.

Een aan de krant verbonden videotechnicus wist de donkere beelden zo op te werken dat het kenteken zichtbaar werd van de vrachtauto waarmee de kei werd vervoerd. Dat spoor leidde naar het bedrijf in Riethoven. Eigenaar Renders ontkende aanvankelijk gistermiddag nog in alle toonaarden iets met de keienactie van doen te hebben. Maar de feiten waren onweerlegbaar. De gewraakte vrachtauto stond gewoon op het erf van het bedrijf.

Intussen blijft het een raadsel wie er achter de actie met de keien zit en wat de boodschap is die de keien met zich dragen. Elke kei is voorzien van een romeins cijfer en een lettergreep van drie letters. Die vormen samen de woorden 'lekker verder'.

Steen één en zes ontbreken nog, steen zeven draagt een ?. De laatste steen heeft alleen het woord imagine, maar geen cijfer. Het filmpje op de dvd bevat verder een aantal aanwijzingen. Zo schieten de romeinse cijfers 20 en 4 door het beeld en de combinatie WII. Puzzelaars denken dat daarmee de datum 20 april wordt bedoeld. WII zou slaan op Willem II. De Tilburgse club is degradatiekandidaat en op 20 april is de laatste speelronde in de reguliere competitie.

Intussen is de 'Eindhovense' steen te koop op Marktplaats. De steen ligt op de stoep van een nieuw appartementencomplex in de Kruidenwijk. Het bestuur van het complex wil de opbrengst besteden aan een goed doel.