Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 23, 2008

Inbrekers komen ook via de voordeur

Analyse van de woninginbraken die in het district Tilburg in 2008 gepleegd zijn, heeft opgeleverd dat in bijna 23% van de gevallen de inbraken via de voordeur plaats vinden. Van de 611 inbraken gebeurde dat 140 keer. De politie waarschuwt daarom de bewoners om de voordeur goed af te sluiten.

Een veel gebruikte methode is namelijk het hengelen en flipperen. Maar ook het forceren van het slot en het inslaan van een ruitje komen vaak voor. Op een aantal adressen kunnen de dieven toeslaan omdat de bewoners niet altijd hun voordeur slotvast afsluiten en / of extra beveiligen met grendels. In sommige gevallen is het voldoende om een ruitje in te slaan waarna men middels handreiking de deur kan openen,. De politie waarschuwt daarom de bewoners ook alert te zijn op de voordeur.