Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 21, 2008

DESK maakt einde aan slechte serie

KAATSHEUVEL - Met een zwaarbevochten 1-0 overwinning op UDI'19 heeft DESK de weg naar boven weer ingezet. De Kaatsheuvelnaren hebben nu weer volop uitzicht op een plek bij de eerste vijf. Met de overwinning maakte DESK gisteren een einde aan een reeks slechte resultaten.

De thuisploeg had daar wel de hulp van UDI-doelman Thijs van Hoey voor nodig. De keeper pakte in de vijfentwintigste minuut een voorzet uit de lucht. Toen hij dacht dat alle DESK-spelers het strafschopgebied hadden verlaten, rolde Van Hoey de bal voor zich uit. De doelman had echter niet in de gaten dat Dennis van de Pennen nog in zijn buurt stond.

Laatstgenoemde was er dan ook als de kippen bij om de bal van de voeten van de goalie weg te plukken en de 1-0 binnen te schieten. Dat was sneu voor invallende A-junior Van Hoey, die verder een foutloze wedstrijd keepte.

Hoewel DESK tot de 1-0 nog nauwelijks kansen had weten te creƫren, was de voorsprong wel verdiend. De Kaatsheuvelnaren drukten de bezoekers regelmatig ver terug op de eigen helft. Na de rust veranderde dat spelbeeld. UDI'19, dat simpelweg moest winnen om degradatie te ontlopen, hoorde dat concurrenten Geldrop en Schijndel voorstonden.

De hekkensluiter ging vervolgens met ziel en zaligheid op zoek naar de gelijkmaker. Het gevolg was dat het spel op en neer golfde, met kansen over en weer.

DESK kwam een aantal keer goed weg bij kansen voor UDI, maar zelf hadden de Kaatsheuvelnaren ook meerdere mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De misser voor open doel van Michiel Smulders was tekenend voor de manier waarop de thuisploeg met die mogelijkheden omging.

Omdat ook de spitsen van UDI het vizier niet op scherp hadden staan, bleven de drie punten in Kaatsheuvel.