Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 18, 2008

Kaatsheuvelse club Berkdijk organiseert toernooi voor G-jeugd

KAATSHEUVEL - Zo'n honderd kinderen met een verstandelijke beperking komen zaterdag 3 mei voetballen bij voetbalvereniging Berkdijk op sportpark De Kegelaar in Kaatsheuvel.

Deze voetbalclub heeft het initiatief genomen om voor de G-jeugd een eigen voetbaltoernooi te organiseren.

"Overal zijn toernooien voor voetballertjes zonder beperking. Voor de G-kids is er bijna nooit iets", zegt jeugdvoorzitter Arie Vogel van Berkdijk.

Twee jaar geleden was de club ook al de eerste vereniging in de regio die voor deze kinderen een jeugdteam formeerde. Er waren al wel G-teams, maar nauwelijks speciaal voor kinderen. Eén van de initiatiefnemers binnen Berkdijk was Nico Serfaes die zelf een zoon heeft met een verstandelijke beperking. Serfaes is ook de grote promoter van het komende toernooi.

"Het is geen gewoon voetbaltoernooi. Onze opzet was iets te organiseren dat uniek zou zijn in de regio. Het wordt dan ook een toernooi met een hoog fun-gehalte", zegt Vogel.

"Speciaal voor deze jongeren wordt om het hoofdveld een tribune geplaatst waar alle overige teams van Berkdijk alleen maar van kunnen dromen. De wedstrijdjes duren maar tien minuten. Maar er zijn ook allerlei spelletjes waaraan de kinderen kunnen meedoen en er komen een paar artiesten optreden", aldus Vogel.

Het G-team van Berkdijk telt dertien kinderen van maximaal 16 jaar. Elke zatermorgen wordt er getraind en onderling gespeeld. De groep vraagt volgens Vogels veel meer trainers en begeleiders dan een ander juniorenteam.

Aan het toernooi doen negen teams mee. Met de negentig jeugdige voetballers komen zo'n honderdvijftig begeleiders mee