Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 17, 2008

'Afsluiting Hoge Steenweg'

LOON OP ZAND - De Loonse politieke partij Lijst Loon op Zand houdt vanavond vanaf 20 uur in De Wetering een praatavond over de nieuwe ontsluitingsstructuur van de kern Loon op Zand.

De fractie heeft een voorkeur voor een aangepaste B-variant uit het onlangs gereedgekomen onderzoeksrapport van Goudappel Coffeng naar de effecten van de ombouw van de N261. Deze keuze is gemaakt naar aanleiding van binnengekomen wensen van bewoners van de Hoge Steenweg en Bergstraat voor afsluiting van de Hoge Steenweg op de N261.

De B-variant van het onderzoeksbureau houdt in dat er vanaf de Hoge Steenweg ter hoogte van de voormalige garage van Van Roosmalen en de T-kruising bij de van Salm-Salmstraat een nieuwe weg komt in de richting van de huidige N261, die vervolgens via bedrijventerrein De Hoogt parallel loopt aan de N261. Bij de Bergstraat komt een gelijkvloerse kruising waarna de parallelweg verder naar het zuiden loopt tot aan de nieuw te maken aansluiting met de N261. De parallelweg komt daar ook samen met de nieuwe ontsluitingsweg voor Molenwijck. In de laatste komen twee rotondes, één bij het kruispunt met de Klokkenlaan en één bij dat met de Kasteellaan.

Volgens burgercommissielid Guusvan Es van Lijst Loon op Zand zal bij toepassing van deze variant de verkeersintensiteit in de kern Loon op Zand sterk afnemen. Dat biedt met name kansen voor een versterking van het centrumwinkelgebied. Volgens Van Es wordt met deze variant ook de Klokkenlaan ontlast waar veel jeugd fietst naar de sportterreinen. Met de bewoners hoopt LLoZ wel dat er een geluidswal aan de oostzijde van de nieuwe snelweg komt vanaf de nieuwe aansluiting met de N261 tot en met de Hoge Steenweg.

B. en W. doen volgens wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) nog niets met het rapport omdat een financiële onderbouwing nog ontbreekt.