Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 15, 2008

'Niet alleen Waijers voor dorpshart'

LOON OP ZAND - Het CDA Loon op Zand wil dat het totale college zich voortvarend stort op het Bruisend Dorpshart. "Niet één verantwoordelijk wethouder zoals nu, maar meerdere collegeleden moeten zich in de stuurgroep waarmaken om de plannen eind 2010 grotendeels klaar te hebben", schrijft fractievoorzitter Herman van Gulik aan het college. Nu nog houdt alleen wethouder Hans Waijers (CDA) zich bezig met het plan.

Volgens Van Gulik kan uitbreiding van wethouderscapaciteit de plannen doen versnellen en de kosten binnen de perken houden. "Echte problemen gewoon oplossen. In 2010 moeten onze burgers kunnen vertoeven op het dorpsplein."

Het CDA voelt niet voor een financiële injectie van 3,4 miljoen euro. "Het college moet in staat zijn binnen de kaders het project uit te voeren." Aan het bidbook mag niet getornd worden: "Onze fractie opteert voor één risicodragende projectontwikkelaar van buitenaf voor het totale plan."

Gemeentebelangen (GB), Lijst Loon op Zand en VVD spraken eerder zich er al voor uit om het totale project aan te besteden aan één projectontwikkelaar. GB komt desnoods met een eigen plan.

De VVD zegt nooit voorstander te zijn geweest van de huidige procesgang. Jacky Smit (VVD): "Wij hebben telkens aangedrongen op een constructie waarbij ontwikkelingsmaatschappijen aangeven wat zij voor een bepaald bedrag kunnen realiseren. Voorbereidingskosten wegens versplintering worden dan in ieder geval gewonnen. Het betrekken van de Werft binnen het project is altijd een wens geweest van de VVD."

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Beste Jan,

Is dit nu journalistieke objectiviteit?

15 april, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

15 april, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

Het is een weergave van een brief en van een stuk op de website van de VVD. Het zou zeer plezierig zijn als deze reactie niet annoniem zou zijn, want iemand voelt zich blijkbaar tekort gedaan. Wat we niet weten kunnen we niet plaatsen.

15 april, 2008  

Een reactie posten

<< Home