Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 12, 2008

Fietsende toertist kan uitrusten

 
Posted by Picasa

De gemeente Loon op Zand heeft sinds zaterdag enkele robuuste rustbanken bij. Tijdens een kleine ceremonie onthulde wethouder Hans Waijers drie rustbanken aan de carpoolplaats in Loon op Zand. Eerder op de middag bood de wethouder namens het gemeentebestuur, ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe huis, de bewoners van de Venloene een houten picknickset aan.

De gemeente Loon op Zand haakt hiermee in op een initiatief van het Brabants Bureau voor Toerisme (BBT). Deze organisatie heeft de wensen van fietsers in beeld gebracht. Met name picknicksets staan volgens het BBT hoog op het verlanglijstje van fietsers. De sets zijn onder meer te vinden bij de golfbaan aan de Veldstraat in De Moer en bij de Kaatsheuvelse Ijsbaan. De rustbanken die allemaal het uiterlijk hebben van het een object uit het flintstones-tijdperk zijn voorzien van Oudhollandse spreuken afkomstig uit het boekje ‘Oe Toch’ van Andre van Riel. Bewoners van de Venloene en inwoners van het kerdorp Loon op Zand mochten spreuken insturen. Een deskundige jury waaronder Jan van Hoof (Voorzitter van Heemkundeking Loon op ‘t Sandt en Paul Spapens (journalist van BD en voorzitter van Stichting Tilburgse Toal) kozen de winnende spreuken. Voor de winnaars was er een pakket met streekproducten van de Duinboeren en het boekje Óe Toch’. “Nu kan ik, als ik van mijn werk af kom jullie hier elke avond zien praten over wat wij allemaal weer verkeerd hebben gedaan. Want politiek is een dankbaar gespreksonderwerp”, aldus de wethouder. Marja van Trier speelde als typisch Loons typetje “Mien”, leuk in op woorden van de wethouder.

De winnende spreuk op de picknickset bij de Venloene is van mevrouw Coomans-Evers. “Nie kniezen nie zeuren; we zèn allemoal wir hier. Lekker keuvelen over vrûger en moaken nog plezier”.

De winnaars van de spreuken op de banken op de carpoolplaats: Elly Meijer uit Loon op Zand: “Akket ha gekanne dan hakket allang gedaon”. Marianne Franken, Loon op Zand: Kèèke oftie kekt en assie kekt nie kèèke, en Nico Ligtvoet, Loon op Zand: “Ik blèèf hier zitte, ‘k heb tèd zat”.