Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 12, 2008

Pleinfestival moet vooral verrassen

KAATSHEUVEL - De 25-ste editie van het Pleinfestival op 23, 24 en 25 mei zit vol verrassingen. "Het wordt een driedaags feest van meezingen, meedoen, genieten en feesten", aldus Wil van Beers (54). Hij is een van de organisatoren van het jaarlijks festijn in het centrum van Kaatsheuvel.

Volgens Van Beers, die steeds meer organisaties in de regio ziet verdwijnen, beschikt het Pleinfestival nog over genoeg vrijwilligers. "Voor één weekeinde willen de mensen nog wel de handen uit de mouwen steken, maar we zijn op zoek naar mensen die bestuurlijk iets willen betekenen", aldus Van Beers. Zo is de stichting op zoek naar een nieuwe voorzitter en secretaris.

Het jubileum wordt groots gevierd. Vrijdagavond is er een groot meezingfestijn met lasershow en hoofdgast Dries Roelvink. Ook lokale artiesten zoals Rob Grijsbach, Jos Steenbergen, Jos Ansems en Dilona plus de koren La Jeunesse, De Vaert Erin en The Young Ones ontbreken niet.

In tegenstelling tot andere jaren wordt de Tienerfestatie op zaterdagmiddag gehouden. De jeugd kan zich uitleven met een levend tafelvoetbalspel, dansdemonstraties en diverse spectaculaire attracties. In het voorprogramma van de Taptoe treden de oprichters van de Taptoe, Drumband Prins Maurits en het seniorenorkest van K&G uit Leiden op. Bijzonder is het optreden van de Silver Celebration Band, een bonte verzameling van muzikanten van korpsen die in het verleden in Kaatsheuvel te gast waren.

Om 20 uur start het hoofdprogramma met wereldkampioen Kunst en Genoegen Jr. en Sr. uit Leiden, Advendo Sneek, Antonius Heerlen, Exempel Empel, Pasveer Leeuwarden en Takostu Stiens. Om 23.30 uur is na acht jaar het vuurwerk weer terug. De avond wordt afgesloten door Present Danger, de band die vandaag in de finale staat van de Clash of The Coverbands.

Zondag, tijdens de braderie met tweehonderd kramen, kan het publiek een vlucht maken onder een gigantische vogel of in een helikopter stappen. Verder zijn er terrassen, diverse optredens, een kindervrijmarkt en dansdemonstraties. En natuurlijk is het drie dagen kermis in Kaatsheuvel.

- Tribunekaarten voor de Taptoe zijn voor 11 euro in voorverkoop te bestellen per e-mail. Staanplaatsen zijn gratis.