Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 12, 2008

Werkstraf voor oplichting VVV Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een 27-jarige Kaatsheuvelse die vorig jaar het plaatselijk VVV-kantoor voor ruim 15.000 euro oplichtte, is gisteren door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

Ook moet ze het verduisterde bedrag terugbetalen. Het vonnis was conform de eis van de officier van justitie.

De vrouw bestelde bij de VVV tientallen irischeques, dinerbonnen en Eftelingkaartjes op naam van haar baas, bouwbedrijf Pepping uit Kaatsheuvel. Daarmee deed ze vervolgens boodschappen of ze wisselde de kaartjes om voor geld. Ook toen haar dienstverband bij het bouwbedrijf ten einde was - om andere redenen - bleef ze zich tegenover het VVV-personeel nog een tijdje uitgeven als secretaresse van Pepping.

De vrouw liep tegen de lamp toen ze bij een Hema-filiaal een stapel irischeques wilde inwisselen. Ze vertelde ter zitting dat ze op zwart zaad had gezeten. De vrouw krijgt inmiddels schuldhulpverlening.