Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 16, 2008

Mensen nodig burenproject

KAATSHEUVEL - Voor het project buurtbemiddeling in de gemeente Loon op Zand zijn nog vrijwilligers nodig. Toch verwacht projectleider Hans Luijben van welzijnsorganisatie Mozaïek uit Waalwijk dat er in juni gestart kan worden.

"Dat is net voor de zomer wanneer mensen weer meer buiten zitten en conflicten vaker hoog oplaaien", stelt hij. B. en W. besloten vorig jaar buurtbemiddelaars te gaan inzetten bij burenruzies door bijvoorbeeld geluids-, honden- en parkeeroverlast.

Het rechtstreeks benaderen van potentiële kandidaten heeft Luijben nu vier bemiddelaars opgeleverd, terwijl er minimaal zeven nodig zijn. "Een aantal haakt af omdat ze aan hun eigen kunnen twijfelen of er tegenop zien met andermans emoties geconfronteerd te worden. Maar mensen kunnen vaak meer dan ze denken." Luijben zoekt nu de publiciteit voor het werven van mensen. Die krijgen in mei een training.

Voor het eerste jaar is uitgegaan van zo'n twintig bemiddelingen. Luijben verwacht dat dit aantal in 2009 hoger zal zijn. In Waalwijk, waar het project al voor het derde jaar draait, gaat het om vijftig tot zeventig bemiddelingen per jaar. Vaak zijn het Casade Woondiensten of de politie die zaken aandragen. "Maar als het project eenmaal bekend is, komen er ook meldingen van particulieren binnen", weet Luijben uit ervaring.