Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 15, 2008

Roodkapje heeft haar eigen tulp

De Efteling heeft vanaf vandaag haar eigen tulp: de Efteling Tulp. Geheel in stijl ontving Roodkapje het eerste bosje tulpen en het officiƫle certificaat van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) in de Wonderlijke Tulpentuin. Dit binnenhofje van het Efteling Museum is de komende maanden kleurrijk versierd met diverse tulpen in het kader van het 50-jarige jubileum van het sprookje De Tuinman en de Fakir. Met het KAVB-certificaat van registratie is de Efteling Tulp tevens opgenomen in het International Cultivar Register of Tulip Names.
Afhankelijk van de weersomstandigheden is de bijzondere Efteling Tulp uitsluitend op diverse plaatsen in het park te bewonderen, te midden van de ruim 300.000 andere bloembollen die de lentetuinen van de Efteling sieren.