Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 16, 2008

Leegstand van Modelleur snel verleden tijd

KAATSHEUVEL - De acht leegstaande appartementen in complex De Modelleur in Kaatsheuvel komen in de verhuur voor senioren.

Casade Woondiensten en Prisma hebben daarmee het probleem van de leegstand opgelost.

In februari meldde het Brabants Dagblad dat de acht appartementen op de benedenverdieping al ruim een jaar niet waren bewoond. Dit ergerde de bewonerscommissie van De Modelleur. Er zou veel vraag zijn naar de appartementen.

Het 31 appartementen tellende complex bevat volgens een woordvoerster van Casade Woondiensten allemaal seniorenappartementen met voorzieningen die ouderen in staat stellen er lang te blijven wonen. Ze zijn bijvoorbeeld allemaal rolstoeltoegankelijk zijn. De acht appartementen op de benedenverdieping waren verhuurd aan Prisma voor de huisvesting van mensen met een verstandelijke beperking. "Deze instelling had behoefte aan woonruimte voor cliƫnten die veel ondersteuning nodig hebben en 24 uur zorg per dag. Dat betekent dat er ook een verblijfsruimte voor het personeel moet zijn. En die is er niet", aldus de zegsvrouw.