Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 17, 2008

'Allochtoon vindt hier zijn draai'

Het aantal alloch- tonen dat in Loon op Zand intensieve woonbegeleiding krijgt, is vergeleken met andere gemeenten opvallend laag.

Dat constateren de stichting Traverse en het maatschappelijk werk Juvans, die het project uitvoeren, in hun evaluatie over 2007. Wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) concludeert uit dit gegeven dat allochtonen in Loon op Zand hun plek vinden.

Intensieve woonbegeleiding moet huisuitzetting voorkomen of wordt ingeschakeld voor ondersteuning bij herhuisvesting na bijvoorbeeld huisuitzetting.

Doelgroep zijn mensen waarbij een meervoud van problemen speelt, zoals huurschuld, overlast en vervuiling. In 2003 is met het project begonnen, waarin Loon op Zand samenwerkt met Waalwijk. In 2007 namen uit Loon op Zand vijf gezinnen deel van in totaal zestien personen. Meestal worden gezinnen door Casade Woondiensten aangemeld.

Er zijn nog verbeterpunten. Er moet extra aandacht zijn voor de kinderen, voor maatschappelijke participatie, (vrijwilligers)werk en scholing. Het onderbrengen van de schulden bij de Stadsbank vergt vaak veel tijd.