Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 17, 2008

Loon op Zand op zoek naar nieuwe 'plofplek'

DE MOER - De gemeente Loon op Zand is op zoek naar een nieuwe, rustige 'plofplek' voor het tot ontploffing brengen van gevonden explosieven.

De oude lag in de buurt van waar straks het nieuwe vakantiepark Bosrijk van de Efteling moet komen.

De gisteren gevonden mortier op twintig meter afstand van een woning aan de Heibloemstraat in het buitengebied van De Moer is echter vlakbij de vindplaats onschadelijk gemaakt. "In overleg met de Explosieven Opruimings Dienst en onze afdeling milieu is dat besloten omdat het om zo'n klein explosief ging", aldus een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand. Het betrof een mortier van acht centimeter van Duitse afkomst.

De nieuwe 'plofplek' moet volgende week bekend zijn. Dan worden daar de explosieven tot ontploffing gebracht die afkomstig zijn van het Castellanie-terrein in Loon op Zand. De afgelopen weken werd een 'explosief verdachte' berg grond van dit bouwterrein op een weiland in de buurt onderzocht. Volgens de gemeentewoordvoerder is daarin nog klein mortierwerk aangetroffen. Dat is bewaard in een ontploffingsvrije container. Het zeven van de grond duurt nog ongeveer drie dagen.