Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 18, 2008

VVD kraakt verkeersrapport over nieuwe N261 voor Loon op Zand

LOON OP ZAND - De VVD is niet te spreken over het rapport waarin de gevolgen van de nieuw aan te leggen N261 voor het dorp Loon op Zand in kaart worden gebracht. VVD'er Corné van den Dries vindt het bijvoorbeeld vreemd dat volgens het bureau Goudappel en Coffeng de verkeersintensiteit op de Bergstraat tussen de Kerkstraat en de Heideweg afneemt, terwijl die verderop, tussen de Heideweg en Blauwloop, juist met 120 procent toeneemt. Van den Dries: "Wij hebben al eerder aangegeven dat het afsluiten van de Hoge Steenweg een amputatie is van het dorp.

Volgens berekeningen ben je eerder in Tilburg dan in Kaatsheuvel. Maar we missen onderbouwing van de reistijden. In 13 minuten ben je in Tilburg, maar er staat niet waar."

Het rapport zou ook voorbijgaan aan de sociale effecten. "Als de Horst straks ook voor autoverkeer afgesloten wordt, blijven voor de schoolgaande jeugd richting Kaatsheuvel alleen fietspaden door het bos over. Ook is niet onderzocht in hoeverre het verkeer toeneemt langs de bestaande basisscholen in Loon op Zand."

Volgens de VVD zijn in het rapport meningen van ondernemers en burgers niet meegenomen. "Er worden in het rapport specifieke bedrijven genoemd. Nergens staat dat deze ook een mondelinge inbreng gehad hebben. Er wordt een algemene visie gegeven op de mogelijke, emotionele bevindingen van bewoners. Op basis hiervan concluderen wij dat de VVD twee jaar lang heeft moeten wachten op een rapport dat geen antwoord geeft op wat er gevraagd is."