Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 19, 2008

Met scootmobiel over hindernissen

KAATSHEUVEL - Schuine stoepen en rotondes, voor veel mensen met een scootmobiel zijn ze een crime. Want hoe zorg je dat je niet omkiepert en niet wordt aangereden?

De Stichting Gehandicaptenplatform Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer en Veilig Verkeer Nederland houden vandaag in Kaatsheuvel een cursus voor mensen die zich nog wat onzeker voelen op de scootmobiel. Jong en oud, iedereen kan meedoen.

Tijdens de cursus is er aandacht voor de verkeersregels. Een diaserie moet duidelijk maken welke regels er de laatste tijd allemaal veranderd zijn. Wie twijfelt aan het gezichtsvermogen, kan een test ondergaan.

En natuurlijk is er veel aandacht voor het rijden in de praktijk. Deelnemers leren hoe ze met hun scootmobiel hindernissen moeten nemen en hoe ze hun voertuig in overwachte situaties onder controle kunnen houden.

Wie meer wil weten over de cursus kan contact opnemen met een van de organisatoren, M. de Wit uit Kaatsheuvel. Zijn nummer is 0416-280584.