Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 23, 2008

Loonse gemeenteraad buigt zich over wonen tot 2025

Kaatsheuvel – De komende vijftien jaar zal de vraag naar starterswoningen in de gemeente Loon op Zand onverminderd groot blijven. Daarom moet de gemeente het mogelijk maken om starters zelf hun woning casco te laten bouwen.

Een forse opgave voor de gemeente is de vraag naar verzorgd wonen. Jaarlijks komen er 30 aanvragen binnen waarvan er slechts een 7-tal gehonoreerd kunnen worden.

Dit zijn slechts enkele conclusies die zijn opgenomen in de “Startnotitie visie op wonen tot 2025”, die de gemeente samen met het Arnhemse bureau Companen heeft samengesteld. Het beleidstuk stond woensdagavond op de agenda van een commissie openbare ruimte. Volgens de samenstellers moet de gemeente nu al gaan onderzoeken waar en welke behoeftes er aan wonen, zorg en onderwijs in een nieuw te bouwen deelwijk of buurt in de toekomst zijn. Het bureau heeft alle mogelijke bouwlocaties in de gemeente in beeld gebracht.

Volgens de raadsleden moet er naast starters- en seniorenwoningen ook ruimte moet zijn voor wonen op een landgoed het buitengebied. Tevens vinden zijn dat ook de randvoorwaarden onderzocht worden. Peter Flohr(PvdA): ”Willen wij onze burgers binnenboord houden, dan zullen wij ook moeten zorgen voor goed openbaar vervoer tussen Loon op Zand en Kaatsheuvel”.

Wethouder Wil Ligtenberg(Welzijn,Lijst Loon op zand)was sceptisch. Hij wees op de gevaren die schuilen in het nu al gaan intekenen van scholen, huisartsenposten en zorgcentra 15 jaar nodig zijn: “Je kunt nu wel ergens een school intekenen, maar er zal eerst onderzocht moeten worden of er geen behoefte is aan een Brede School. Daarnaast is het simpel om ergens een bejaardentehuis in te tekenen, zonder dat er onderzocht is waar de echte zorgvraag ligt”.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wanneer gaat de gemeente Kaatsheuvel nu eens echt luisteren naar haar bewoners? Het wordt tijd dat er weer eens bouwkavels beschikbaar komen voor particulieren. Na jaren van vriendjespolitiek binnen de bouwmafia in Kaatsheuvel waaronder enkele grote bouwbedrijven en project ontwikkelaars en gemeente ambtenaren hoop ik dat de gemeente kaatsheuvel inziet dat als er niets gebeurt veel mensen waaronderik de gemeente gaan verlaten omdat er geen doorstroom mogelijkheden zijn.

03 mei, 2008  

Een reactie posten

<< Home