Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, augustus 09, 2008

Maneges willen overleg regels

Roep om inventarisatie van Loonse manege – en paardenhouders

Kaatsheuvel – De paardenhouderijen en manegehouders willen inspraak over de nieuwe nota paardenhouderijen waar de gemeente Loon op Zand momenteel aan werkt. Ze willen de nota bespreken voordat hij in de commissievergadering in oktober door de politiek behandeld wordt. De vorige nota werd tijdens de commissievergadering van 18 maart onder druk van de politiek door wethouder Hans Waijers (openbare ruimte, CDA)teruggenomen.

De wethouder heeft voor het samenstellen van de nieuwe nota de hulp ingeroepen van het ZLTO, die over een aparte afdeling paardenhouderijen beschikt. Op uitnodiging van het ZLTO waren donderdagavond een handjevol paarden- en manegehouders naar ’t Moaske in De Moer gekomen om over de nieuwe nota te discussiëren. Tot teleurstelling van de aanwezigen bleek er echter nog geen conceptnota te zijn, maar was het de bedoeling van het ZLTO alleen maar de bedoeling om de meningen te peilen. De zaal liep duidelijk niet warm voor een open discussie.

Wel werd duidelijk dat Loon op Zand veel meer paardenhouderijen heeft dan dat er bij de gemeente bekend zijn. De aanwezigen drongen aan op een snelle inventarisatie door de gemeente. “Het kan toch niet zo zijn dat illegale paardenhouderijen alles mogen en dat de maneges moeten voldoen aan allerlei strenge regelgeving, vroeg Walter Pullens zich af. Hij werd daarin gesteund door Jan van Loon van de gelijknamige manege. Volgens hem lijken sommige paardenhouderijen op een indrinkschuur.