Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 08, 2008

Vissen in kasteelgracht Loon op Zand bijna dood


LOON OP ZAND - De verloedering van het Loonse Witte Kasteel zet door. De bijna leegstaande gracht tast de fundering van het Rijksmonument aan en ook de bijzondere vissen die er zwemmen worden bedreigd door de lage waterstand.

De Landelijke Inspectie Dierenbescherming onderzoekt de zaak na een klacht van een omwonende. "We nemen de situatie zeer serieus", aldus een woordvoerder. De Inspectie onderzoekt momenteel of er dierenwelzijn in het geding is en wie daar dan verantwoordelijk voor is.

Petra van Beers, inwoonster van Loon op Zand, trok aan de bel. Volgens haar is er haast geboden. "Het water verdwijnt snel uit de gracht; misschien houden de vissen het nog een week vol." Kasteeleigenaar Wim de Pundert heeft eerder gedreigd het monument doelbewust te laten verloederen. Hij wil het kasteel verbouwen maar heeft nog steeds geen toestemming, De Pundert zegt geen flauw benul te hebben van de vorderingen rond zijn vergunning. "Ik weet alleen dat die weer in behandeling is." Verder weigert hij commentaar te geven. De gemeente kon gisteren niet reageren.

3 Comments:

Blogger Gerard said...

Ik vind dat dhr. de Pundert (indien mogelijk uiteraard) gedwongen moet worden om minstens het water op peil te houden(i.v.m. het dierenwelzijn). Kan hij daartoe niet gedwongen worden dan moet de gemeente Loon op Zand zelf actie ondernemen om het water op peil te brengen. We hebben in onze gemeente toch ook een brandweer nietwaar. Maar zoals in het arikel ook al aangehaald, ik denk, en meerderen met mij, dat hij welbewust de boel laat verkrotten omdat hij zijn zin niet krijgt in zijn verbouwings plannen.Maar ook daar kan de gemeente dwang toepassen om hem te dwingen het kasteel te onderhouden, het staat op de monumenten lijst heb ik begrepen

08 augustus, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

Ik ben het helemaal met je eens: De brandweer erop af sturen en snel naar de rechter.

08 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

hoe staat het nu met die vissen?

11 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home