Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 06, 2008

Plan voor nieuw Hotel

LOON OP ZAND - In de zomer van 2013 hopen de ondernemers Nicole Maas (24) en Stefan Wijbers (25) uit Loon op Zand een nieuw hotel te openen aan de Kloosterstraat 119. Het hotel moet een vier-sterren- status krijgen en over 50 tot 80 kamers beschikken, alsmede een klein zwembad en sauna. De bestaande Herberg Van Loon, die het stel vanaf 1 mei exploiteert, gaat gedeeltelijk tegen de grond.

Grenzend aan Manege Van Loon moet een nieuw dagrecreatiegebouw verrijzen. Het hotel komt op de huidige parkeerplaats aan de Kloosterstraat. De grond is nog in eigendom van de familie Van Loon, maar Maas en Wijbers zeggen het perceel te kunnen kopen.

De uitbaters van de herberg hebben XL Architecten uit Deurne opdracht gegeven een studie te maken naar de ruimtelijke mogelijkheden. De resultaten daarvan zijn voorgelegd aan de gemeente Loon op Zand.

1 Comments:

Blogger Gerard said...

Hoeveel natuur gaat er nu weer opgeofferd worden aan grotere bebouwing en extra parkeerplaatsen voor de heilige koeien van de gasten. Ik ben benieuwd hoe onze "groene gemeente" in de toekomst gaat veranderen. Wat staat ons intussen aan mogelijk natuurverlies te wachten. Honderden hectares voor de N261, aanvraag bungalows Droomgaard, nieuw hotel in Loon Zand, Bosrijk van de Efteling. Mogen wij over enkele jaren de kreet"Groene gemeente" nog wel gebruiken.

07 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home