Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, augustus 05, 2008

Onderzoek naar verhuizing Vossenberg in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een verhuizing van zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel is een onderzoek waard. De huidige locatie aan de Antoniusstraat ligt eigenlijk te ver van het centrum af. Dat stelt wethouder Hans Waijers.

Nieuwbouw van De Vossenberg past wellicht mooi in de plannen voor de omgeving van 't Rooi Dorp, stelt hij. Daar streeft de gemeente in de toekomst naar een combinatie van wonen, zorg, onderwijs en welzijn. "De Vossenberg sluit daar mooi bij aan. We willen met alle partijen eens serieus over zo'n verhuizing praten."

De stichting Maasduinen, waar De Vossenberg onder valt, ziet een verplaatsing niet erg zitten. Ze is heel tevreden over de locatie aan de Antoniusstraat. "We zitten op een erg mooie plek", stelt de woordvoerder van Maasduinen. "Met een schitterende kapel erbij. Dat het wat verder weg ligt van het centrum zien we niet als nadeel." Volgens hem zijn er wel plannen voor nieuwbouw van het zorgcentrum, maar zijn die erg pril. "Er liggen wat schetsen voor nieuwbouw op de huidige plek. Maar over deze plannen gaan nog wel enkele jaren heen." Maasduinen is nu druk bezig met nieuwbouw van het andere zorgcentrum in Kaatsheuvel: Rosagaerde.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jan, weet jij uit welke bronnen dit onderzoek is opgestart. Komt dit vanuit de gemeente of zit er een onderzoekbureau aan vast en wie heeft dan de opdracht aan dit bureau gegeven ?

05 augustus, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

ik ga erachter aan

05 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Bedankt Jan, ik ben benieuwd.

05 augustus, 2008  
Blogger Gerard said...

Toch vreemd dat een wethouder altijd beter weet wat goed is voor een instelling dan het bestuur en belanghebbenden van een instelling. En de afstand tot het centrum, ja, het verschil in afstand is toch gauw, pak em beet, 200 meter. Als de wethouder zo graag een zorgcentrum in "'t Rooi Dorp" wil hebben, wel, Rosagaerde is een goed alternatief, zijn ze gelijk van de protesten van de Efteling verlost

05 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waijers is dat niet degene die al aan het verkwisten is met miljoenen van het bruisend dorpshart.
en nu dus weer een peperduuronderzoek wil starten en zodoende nog meer belastinggeld bij de inwoners uit de zak wil kloppen.
en dat allemaal onder het mom van zeer vage veronderstellingen ( te ver van het centrum )
in het rooie dorp is het nog verder dus vanaf het centrum (neem tenminste aan vanaf het gemeentehuis )
zou het niet beter zijn die normen en waarden van het C.D.A. eens onder de loup te nemen, maar dat zal dus wel niet in zijn straatje komen.
breek heel kaatsheuvel af hans , en verkoop de grond aan waalwijk of tilburg,
dat is de bedoeling in mijn ogen dus.

peter

05 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Waijers for president ;)

Henry

06 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home