Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, augustus 04, 2008

Thema bijeenkomst “Bouwen in eigen beheer”

De fractie van GroenLinks Loon op Zand organiseert op maandag 8 september 2008 een avond voor starters die belangstelling hebben in een betaalbare koopwoning. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur in de grote zaal van ontmoetingscentrum “De Werft” in Kaatsheuvel.

Indien mogelijk in samenwerking met andere fracties, wil GroenLinks tijdens de begrotingsbehandeling in november 2008 met voorstellen komen om starters meer kansen te geven hun eigen betaalbare woning te kunnen gaan bouwen.

Ter voorbereiding daartoe is een thema bijeenkomst georganiseerd met als titel “Bouwen in eigen beheer”. Deze bijeenkomst heeft als doel: Enerzijds, de leden van de gemeenteraad inzicht verschaffen over de mogelijkheden die een gemeente heeft voor het stimuleren van bouwen zonder tussenkomst van projectontwikkelaars. Anderzijds, bij potentiële starters in onze gemeente peilen hoe groot bij hen de belangstelling is voor betaalbare koopwoningen. Geïnteresseerde uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer
zijn dan ook van harte uitgenodigd voor deze avond.

Tijdens deze bijeenkomst zullen een drietal deskundigen op het terrein van bouwen in eigen beheer een inleiding verzorgen. Daarna vormen ze samen een forum en zullen vragen die aan hen vanuit de zaal worden gesteld, beantwoorden.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Prima initiatief, kunnen starters eindelijk een betaalbare woning realiseren zonder dat al die project ontwikkelaars en de gemeente hun zakken vullen. Als de gemeente Kaatsheuvel nu ook nog wat meer particuliere bouwkavels zou uitgeven bevordert dat ook de doorstroming en maakt ruimte voor starters die niet zelf willen bouwen.

06 augustus, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Is er zo'n probleem met doorstroming voor starters dan? Ik wist dat dat er geweest was, maar er staan op dit moment 49 woningen in Kaatsheuvel voor onder de 2 ton op funda.nl.
Verder prima initiatief hoor, voor mensen die in eigen beheer willen bouwen.

07 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home