Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, augustus 06, 2008

Samenwerking moet service voor Loonse burger verhogen

Gemeente sluit zich aan bij project Equalit

Kaatsheuvel – Om de kosten van automatisering in de hand te houden en de service naar de burger te verhogen gaat de gemeente Loon op Zand per 1 juli 2009 de krachten bundelen met de gemeentes Oosterhout, Baarle Nassau, Oisterwijk en Hilvarenbeek.

Deze gemeentes hebben hun afdeling automatisering reeds ondergebracht in een aparte afdeling, Equalit genaamd. Loon op Zand sluit zich nier nu bij aan.

Volgens wethouder Wil Ligtenberg (automatisering) worden computers en bijbehorende software voortaan door Equalit geleverd en beheerd en gaan de medewegwerkers van de bestaande afdeling I. en A. onder Equalit vallen.

“Het is de bedoeling dat straks geen enkele computer meer van onszelf is, maar dat we alles betrekken van Equalit, die in totaal dan zo’n duizend werkplekken gaan beheren”, aldus de wethouder.

Volgens Ligtenberg zal de burger er zeker iets van gaan merken: “De burgers zullen steeds meer de gemeentelijke diensten vanuit hun huiskamer kunnen regelen en volgen”. Zo wordt het aanvragen van een kapvergunning of een uittrekstel van het bevolkingsregister straks via de gemeentelijke website aangevraagd worden. Ook zal volgens Ligtenberg de gemeentelijke website, die nu op plaats 411 (van de 435 gemeentes) staat van de landelijke overheidsmonitor door de samenwerking snel gaan stijgen op de ranglijst. “Door de voorbereidingdingen van de gekozen samenwerking heeft de doorontwikkeling van de website heeft een jaar stil gelegen”, aldus de wethouder.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kunnen ze in LoZ ook niet op andere gebieden hun krachten bundelen met andere gemeentes, en dan doel ik op het gemeentebesuur van LoZ. Dan komt het misschien toch nog eens goed en komen ze politiek gezien weer serieus over naar de burgers.

06 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home