Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 08, 2008

'Woningen te massaal in Langendijkstraat in Kaatsheuvel'



BREDA - Het echtpaar Beerens uit de Huygenstraat in Kaatsheuvel heeft de bestuursrechter in Breda gisteren voor de tweede maal gevraagd de bouw van twee woningen aan de Langendijkstraat stil te leggen. De eerste keer stelde de rechter de man en de vrouw in het gelijk en besloot een tijdelijke bouwstop op te leggen.

J. de Rooij, de advocaat van het echtpaar, maakte de rechter gisteren duidelijk dat zijn cliƫnten de twee huizen veel te massaal vinden. Een dergelijke bouw past volgens hen niet in de omgeving. De familie Beerens kijkt uit op de achterkant van de geplande nieuwbouw en zal, als die eenmaal is gerealiseerd, minder privacy hebben en minder zoninval. De advocaat wees de rechter er verder op dat nog steeds niet alle bedrijfsgebouwen zijn gesloopt op het perceel waar de huizen moeten komen. De gemeente had dit als voorwaarde aan de bouwvergunning verbonden.

Een woordvoerder van burgemeester en wethouders zei dat J. Koenen Bouw BV, die de huizen wil neerzetten, nog niet alles heeft gesloopt omdat het bedrijf tijdens de bouw over opslagruimte wil kunnen beschikken. Hij bestreed dat de nieuwe huizen te dicht op de woning van de familie Beerens worden gebouwd. Verder zei hij dat het verlies aan privacy niet opweegt tegen het belang van de gemeente om de bedrijfsbebouwing in de woonwijk te vervangen door huizen. Tenslotte stelde hij dat de woningen in de visie van de welstandscommissie wel degelijk in de omgeving passen. De rechter doet vandaag uitspraak.