Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 10, 2008

'Afblazen feest is schuld van RVS"

KAATSHEUVEL - Het op het laatste moment afblazen van het Brabants Feest Weekend in Kaatsheuvel is volledig te wijten aan de organisatoren, en niet aan de gemeente Loon op Zand.

Dat stelt wethouder Wim Aussems. "De gemeente heeft natuurlijk nooit zomaar beloofd een vergunning voor dit evenement te verlenen", stelt hij. "Je doet dat niet zonder dat zaken als parkeren, geluid en politietoezicht duidelijk geregeld zijn. Dat was niet het geval."

Afgelopen weekeinde wilde het Rosmalens bedrijf RVS Evenementenservice op het Mauritsplein in Kaatsheuvel het Brabants Party Weekend houden. Bij dit evenement zouden diverse artiesten optreden, onder wie Marianne Weber. De kaartverkoop was vorige week nog in volle gang, maar de vergunning bleek niet rond.

Volgens Rien van Zoelen van RVS had de gemeente mondeling toestemming gegeven voor het evenement.

Wethouder Aussems bestrijdt dit met klem. "We hebben positief meegedacht", stelt hij. "Dat is iets heel anders. Het Mauritsplein ligt midden in een woonwijk. Dan moet je zaken als parkeren en geluid goed regelen. Maar we kregen maar niet de juiste informatie van de organisatoren, die ook nog eens heel moeilijk te bereiken waren. Zo kun je natuurlijk geen vergunning afgeven."

Van Zoelen blijft er bij dat hij alle gevraagde informatie bij de gemeente heeft afgeleverd. Volgens hem zit hij met een schadepost van 50.000 euro door het afblazen van het evenement, en overweegt hij een deel van de kosten op de gemeente te verhalen.

Aussems is niet bang voor een eventuele claim van de organisatoren. "De gemeente treft geen enkele blaam."