Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 09, 2008

“Sommige scooterrijders hebben zelfs politieautosirenes”

Hangjongeren wijzen naar “scheurneuzen”

Kaatsheuvel – De Kaatsheuvelse hangjongeren zijn de dupe lieden die met hun auto snoeihard door Kaatsheuvel scheuren. Dat vinden jongeren die ’s avonds op straat rondhangen.

Enkele jongeren staan op het parkeerterrein gezellig met elkaar te buurten. “Het kan nu nog want als om 21.00 uur dag ding aangaat is het hier niet om te harden”, vertelt een van hen. Hij wijst naar de mosquito die op gevel van de Hoofdpoort hangt. Om het geluid te demonstreren heeft de jongen het opgenomen op zijn mobieltje. Het is inderdaad indrukwekkend. Volgens de jongeren verplaatsen ze zich als het ding aan gaat naar diverse plekken, zoals het voormalige gebouw van sociale zaken en de Nieuwe Markt. “Ik ben door de politie al op vier plaatsen weggestuurd en als iets terugzeg heb ik zogenaamd een grote mond”, zegt een van de jongens. Maar de jongeren verdedigen zich en het bewijs wordt na enkele minuten geleverd.

Er komen twee auto’s met een snelheid van minimaal 80 van de Emté achter de Action naar het parkeerterrein van de Hoofdpoort opgescheurd. Met piepende banden maken ze nog enkele rondjes waarna ze hun auto’s naast elkaar parkeren en groot licht opzetten. Na een paar minuten vertrekken ze weer om vervolgens even later weer het zelfde rondje te maken. Tijdens de rit wordt van alles naar buiten gegooid.

De hangjongeren zeggen te weten wie het zijn maar durven geen manen te noemen. Volgens de jongeren die gezellig staan te keuvelen zijn zij de dupe van deze scheurneuzen. “Als je niet uitkijkt rijden ze je nog kapot”, merkt een van hen op. Een ondernemer in de buurt is aan het geweld gewend geraakt. “Er zijn zelfs scooterrijders die een politieautosirene op hun machine hebben gemonteerd. En je weet toch dat de politie er niets aan doet”.

12 Comments:

Anonymous Anoniem said...

ik ben vandaag een eindje rondgestapt vanwege het mooie weer. Als je dan door de hoofdstraat loopt hoor je overal auto's wegscheuren. Motoren in de van Heeswijkstraat die op 1 wiel door de straat rijden. Jammer genoeg zie ik geen politie want zij zouden onze gemeente flink uit de financiële problemen kunnen helpen door torenhoge boetes uit te schrijven. Gemeente doe er eens iets aan Laat politie agenten extra overuren draaien mits dit mogelijk is en laat ze dat tug eens flink aanpakken

09 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ anoniem, ik meen dat de inkomsten van de boetes niet naar de gemeente gaan hoor!

09 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

ongelovelijk. Heb het gister zelf ook weer met lede ogen aangekeken. De hangjongeren zijn idd de dupe en krijgen van iedereen de zwarte piet toebedeeld. Die durven ze nog wel aan te pakken hè!? Dit gespuis is van een ander soort. En dan....dan zien we nooit politie, die zitten achter onze jeugd aan omdat ze wellicht met een kapot licht of zonder bel op de fiets rondrijden en dat is toch veeeeel erger als met 100 achterlangs de action mensen de stuipen op het lijf jagen!

10 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Meld misdaad anoniem.
is een mogelijkheid. dan blijft het ook echt anoniem

10 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ laatste anoniem
Waarom bel je de politie niet, terwijl je het met lede ogen aanziet.

10 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

politie bellen?? Als je die te pakken krijgt dan is de avond om Meer blauw op straat?? Jatoevallig vandaag . Op motoren en in autos ? Zal wel iets te doen zijn geweest

10 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

tis toch sund dat u niet weet hoe het werkt. Als je nl. de politie nooit belt weten ze ook niet wat er aan de hand is. succes ermee!

10 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

HAHAAHA politie bellen en doorverwezen worden ker op keer op keer totdat je een banje krijgt dat ze niet aanwezig zijn

11 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

politiebureau Midden-Brabant...waarmee kan ik U helpen...politie gem. LoZ aub. Sorry bureau is gesloten...ik verbind U door met waalwijk...Hoe is U naam...momentje...ik krijg niemand te pakken, heeft U nog een ogenblik. Waar gaat het over? Ik probeer nog een keer....helaas mevr. Ik krijg niemand te pakken....$%*&^@$#$%^!#$

En de vogel is allang gevlogen!

16 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Die auto's hebben kentekens, noteer die dan. Nee blijven zeiken dat er allemaal dingen moeten gebeuren maar wel jezelf steeds verschuilen achter 'politie is niet te bereiken' of 'als je er zelf iets van zegt krijg je klappen', da's natuurlijk veel makkelijker.
Ik zeg echt niet dat kaatsheuvel het paradijs op aarde is, of dat er niets verbeterd kan worden. ik zou ook meer blauw op straat zien. Maar de sociale controle is gewoon helemaal verdwenen. Ouders weten niet waar hun kinderen uithangen, mensen durven niets meer zelf te ondernemen en de politie heeft het druk.
Maar waarom is het in het centrum ieder weekend weer raak, maar gebeurd er op de sportclubs relatief weinig terwijl daar vaak meer gedronken wordt? Omdat mensen daar nog aangesproken worden op hun gedrag. Zouden we allemaal weer eens moeten beginnen.

17 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Henk,
inderdaad weten vele ouders niet waar hun kinderen uithangen en als hun kinderen dan in aanraking met de politie komen, interesseert het ze ook nog geen moer.
De enkeling uiteraard die zich er wel om bekommert daargelaten.

18 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

henk...jij laat wel vaak ergens berichtjes achter...zedde gij zeeker zonne scheinheilige mafketel? en ge rijd nooit te hard je gebruikt geen drugs scheld niet steelt niet

als iedereen als jou was danwas de wereld perfect henkie
mafkees

28 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home