Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 19, 2008

Branden zorgen voor onrust

KAATSHEUVEL - Branden bij leegstaande panden in Kaatsheuvel zorgen voor onrust bij omwonenden.

Gisternacht ging een schuur achter een leegstaand pand aan de Huygenstraat 48 in vlammen op. Dinsdag brak al brand uit bij het tennishuisje op het terrein van bouwbedrijf Pepping aan de Gasthuisstraat. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat beide branden iets met elkaar te maken hebben.

De brandweer moest woensdag- avond rond 23.30 uur uitrukken voor een buitenbrand aan de Huygenstraat. Het ging om een schuur achter een leegstaand pand, tegenover De Werft. De vlammen sloegen meters boven de woning uit. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand trok veel bekijks.

Volgens de politie zijn geen sporen van brandstichting aangetroffen. "Als het vuur wel aangestoken mocht zijn, dan is het ons uiteraard veel waard om de daders te pakken", aldus de woordvoerster van de politie. "Zo'n brand zorgt toch voor onrust."

Het huis aan de Huygenstraat staat sinds kort leeg. Het gebouw is eigendom van de gemeente Loon op Zand en moet gesloopt worden voor de ontwikkeling van het 'Bruisend Dorpshart' in Kaatsheuvel. Datzelfde geldt voor het direct naastgelegen pand. "Na een asbestonderzoek gaan deze gebouwen snel tegen de vlakte", aldus een gemeentewoordvoerster.

Nog twee woningen aan de Huygenstraat staan op de nominatie gesloopt te worden, maar één daarvan is nog eigendom van bouwbedrijf Pepping. De gemeente wil dat pand ook graag overnemen. Nu is dat huis van Pepping nog bewoond. "Alle leegstaande woningen in de buurt zijn in ieder geval dichtgemetseld om vandalisme zoveel mogelijk te voorkomen", stelt de gemeentewoordvoerster.

Het tennishuisje op het terrein van bouwbedrijf Pepping aan de Gasthuisstraat was al langer doelwit van vandalen. Na de brand van deze week was de maat vol voor Pepping en het gebouwtje is inmiddels gesloopt. De naastgelegen tennisbaan, waar omwonenden jarenlang gebruik van maakten, is opgedoekt.

Volgens de politie worden de locaties van de branden gewoon meegenomen in de gebruikelijke surveillances. "Maar er is nog geen reden om nu opeens extra alert te zijn."