Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 18, 2008

Claim voor 'mislukt' feest in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het bedrijf RVS Evenementenservice uit Geldermalsen gaat bij de gemeente Loon op Zand een forse rekening neerleggen voor het op het laatste moment afblazen van het Brabants Party Weekend in Kaatsheuvel.

Dat stelt RVS-woordvoerder Rien van Soelen. Volgens hem wordt nu samen met advocaten de hoogte van de claim bepaald.

Overigens heeft RVS een streep gezet door nog vier van dit soort evenementen, die dit jaar zouden worden gehouden. Volgens Van Soelen is dit een rechtstreeks gevolg van het mislukte feest in Kaatsheuvel.

RVS wilde in het weekeinde van 6 en 7 september het Brabants Feest Weekend houden op het Mauritsplein in Kaatsheuvel. Bij dit evenement zouden diverse artiesten optreden, onder wie Marianne Weber. Maar de vergunning bleek uiteindelijk niet rond.

Van Soelen wijst met een beschuldigende vinger richting de gemeente Loon op Zand. Volgens hem zou de gemeente mondeling toestemming voor het evenement hebben gegeven. Dat wordt met klem bestreden door wethouder Wim Aussems. Volgens hem moesten heel veel zaken nog geregeld worden, zoals parkeren, geluid en politietoezicht. Maar de organisatoren kwamen ondanks herhaaldelijke verzoeken te laat met de noodzakelijke informatie, aldus de wethouder. Daarom kon de vergunning niet worden afgegeven.

Eerder liet Aussems al weten een eventuele claim van RVS niet te zullen vrezen.

Volgens woordvoerder Van Soelen zit hij met een flinke financiƫle strop. Eerder noemde hij een schadepost van zo'n 50.000 euro, ook omdat al geboekte artiesten toch betaald moeten worden. Maar hij vreest dat de kosten voor zijn bedrijf nog hoger oplopen. "We zouden eenzelfde evenement in Sint Oedenrode houden. Maar de kaartverkoop viel erg tegen, mogelijk door de slechte publiciteit rond het afgelaste feest in Kaatsheuvel." Volgens Van Soelen is daarom besloten alle Brabant Party Weekenden voor dit jaar af te blazen. Zo was in december nog een evenement in Kaatsheuvel gepland. "Na deze valse start moeten we nu alles weer op orde zien te krijgen", aldus Van Soelen. "Er gaat natuurlijk erg veel geld in om." Het is ook onzeker of het evenement volgend jaar nog wordt gehouden.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Goh, je komt er als organisatie een dag voor een evenement achter dat je je vergunningen niet rond hebt. Dan is de schuld toch echt bij jezelf te zoeken. En een mondelinge toezegging bij een vergunningaanvraag..... Dat kan niet eens!

19 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home