Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 16, 2008

Efteling investeert recordbedrag van € 46 miljoen

Verblijfsaccommodatie met plaats voor 1000 gasten opent december 2009

Vandaag presenteerde de Efteling de plannen voor Efteling Bosrijk, de nieuwste verblijfsaccommodatie van het attractiepark uit Kaatsheuvel. Het project brengt een investering van 46 miljoen met zich mee en is daarmee het grootste en duurste project in de geschiedenis van de Efteling. Met de bouw van Efteling Bosrijk gaat een langgekoesterde wens van de Efteling in vervulling. De eerste gasten worden verwacht in december 2009.

Komend jaar wordt aan de uitlopers van de Loonse en Drunense duinen en grenzend aan de Efteling een bijzonder vakantiepark gebouwd: Efteling Bosrijk. Tijdens een meerdaags bezoek kunnen gasten 2 of 3 overnachtingen combineren met onbeperkte toegang tot de Efteling. Door meer overnachtingsmogelijkheden in de omgeving te bieden, wil de Efteling meer bezoekers uit verder gelegen provincies en omringende landen naar het park trekken. Bovendien wil de Efteling, naast een dagje uit, het meerdaagse verblijf stimuleren en een nieuwe stap zetten in de richting van de jaarrond opening van het attractiepark. Met de komst van het vakantiepark gaat deze wens in vervulling.

Met de bouw van het vakantiepark is een investering van € 46 miljoen gemoeid. Daarmee is het de grootste investering in het 56-jarig bestaan van de Efteling. In 2006 investeerde het park nog € 20 miljoen voor de populaire attractie De Vliegende Hollander.

Boshuysen
Het gebied van Efteling Bosrijk beslaat 17 hectare en ligt tegen de Efteling en het Efteling Golfpark aan. Het vakantiepark is ruim opgezet en bestaat uit 178 sfeervolle Bos- en Dorpshuysen en appartementen met plaats voor 1000 gasten. De huizen liggen in een gevarieerd landschap met duinen, dichte stukken bos, een open veld en water en hebben een authentieke uitstraling door het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen zoals hout en stenen.

Naast de huizen in het gebied vindt men twee imposante en gethematiseerde gebouwen, waar men naast appartementen ook alle centrale voorzieningen treft zoals de receptie, een Grand Café en een overdekte waterspeelplaats voor kinderen. De accommodaties zijn geschikt voor 4, 6 of 8 personen en zijn van alle gemakken voorzien. Van de appartementen en huisjes is een aantal ingericht als VIP-accommodatie en heeft een aantal special voorzieningen voor gehandicapten. Zoals past bij de Efteling als hoeder van het sprookje, is ook bij Efteling

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dadelijk wordt de naam van Kaatsheuvel nog veranderd in Eftelingheuvel.
Dan is dat ook opgelost en is heel kaatsheuvel voortaan een park overgenomen door De Efteling , als je een vinger geeft neemt De Efteling tegelijk je hele hand.

16 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik snap al dat commentaar op de Efteling niet hoor. Ben blij dat we Bosrijk van de Efteling krijgen, anders was dat gebied vroeg of laat een keer een recht-toe-recht-aan woonwijk geworden.

16 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Bovendien: Werkgelegenheid voor inwoners van Kaatsheuvel en inkomsten voor onze gemeente mbt toeristenbelasting. Kunnen ze van dat geld zéker een bruisend dorpshart maken;)

17 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Als we nou eens afspreken met de Efteling dat zij daar de Kaatsheuvelse hangjeugd in hun grand cafe vermaken....

17 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home