Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 12, 2008

Verzoek om tijdelijk waarnemend burgemeester in Loon op Zand

De behandeling van de ziekte van de burgemeester van Loon op Zand, Ria van Hoek-Martens, blijkt tot nu toe helaas onvoldoende effect te hebben. Om zich volledig op haar herstel te kunnen concentreren ziet zij zich genoodzaakt om haar werkzaamheden tijdelijk stil te leggen. Burgemeester Van Hoek vindt dat de gemeente recht heeft op een adequaat functionerende burgemeester. Daarom heeft zij de commissaris van de Koningin gevraagd om een tijdelijk waarnemer voor de gemeente te zoeken. Het college en de gemeenteraad dienen daar een officieel verzoek voor in.

Begin van dit jaar stak de ziekte van de burgermeester onverwacht weer de kop op en werden uitzaaiingen geconstateerd. Voor de behandeling daarvan legde burgemeester Van Hoek tijdelijk haar werkzaamheden neer. Eind april startte zij weer voorzichtig met haar werk. Na de vakantie bleken de behandelingen onvoldoende effect te hebben. Daarom begint zij volgende week met een nieuwe reeks intensieve behandelingen.

In een persoonlijke brief aan de gemeenteraad, het college en alle medewerkers van de gemeente licht burgemeester Van Hoek haar besluit toe: “De gemeente Loon op Zand heeft recht op een adequaat functionerende burgemeester. Ik ben er helaas van overtuigd dat ik dat onder de gegeven omstandigheden niet waar kan maken. Daarom heb ik de commissaris van de Koningin gevraagd om te zien naar een passende, tijdelijke waarnemer.”
Zij bedankt het college voor de collegialiteit, de raad voor de goede verstandhouding en de medewerkers van de gemeente voor de fijne samenwerking. Bovendien spreekt ze haar dankbaarheid uit voor het warme contact met de inwoners van de gemeente.