Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 11, 2008

Sam-Sam in pand Peperstraat

KAATSHEUVEL - Het voormalige pand van Lips aan de Peperstraat in Kaatsheuvel heeft weer een nieuwe bestemming.

Het Kaatsheuvelse echtpaar Loes en Sam Stalpers (beiden 59 jaar) heeft er een sfeervol ingerichte lunchroom geopend: Sam-Sam.

"De mensen kunnen bij ons terecht voor een kop koffie, een lekkere lunch, een goed glas wijn of een glaasje bier. Ze zijn hier echt te gast", aldus Sam Stalpers. Volgens zijn vrouw Loes zijn de prijzen gunstig omdat haar man veel zelf gedaan heeft tijdens de inrichting.

Het is niet de bedoeling dat de lunchroom 's avonds opengaat. Die keuze is bewust gemaakt: "We hebben lang de kantine van tennisvereniging Quirijn in Tilburg gerund en daar werkten we vaak van negen uur 's morgens tot diep in de nacht. Dat willen we niet meer", vertelt Sam Stalpers.

De openingstijden zijn gelijk aan die van de winkels in het centrum van Kaatsheuvel. Dus op zondag is de zaak, net als die winkels, gesloten.

Wel wordt een uitzondering gemaakt voor groepen die na werktijd willen komen eten als ze 's avonds moeten overwerken. "Als ze van tevoren reserveren, dan zorgen wij dat alles al klaar staat als de klanten binnenkomen", zegt Loes Stalpers. Naast de lunchroom biedt Sam-Sam de mogelijkheid om broodjes af te halen. Het echtpaar ziet met name een markt bij bedrijven. "Als mensen voor 10 uur de bestellijst faxen, dan zorgen wij ervoor dat alles keurig op tijd klaarstaat", zo verzekert Loes Stalpers.